Menu

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χριστόπουλος: Επιμένει στην άποψή του για την μειονότητα της Θράκης!

"Η Σαμπιχέ Σουλεϊμάν δεν εκφράζει το μειονοτικό στοιχείο, έχει λογική διχοτόμησης και τριχοτόμησης της μειονότητας, δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει την αλληλεγγύη και την ενότητα", δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος.

Με βάση όσα υποστηρίζει η ίδια η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, οι Ρομά της Θράκης έχουν ξεχωριστή ταυτότητα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους.

Διαβάστε περισσότερα...

Υλοποιήθηκε πιλοτικό αγροτο-τουριστικό πρόγραμμα στο Άγιο Όρος

Του Κωνσταντίνου Παπανικολάου 

Ένα ταξίδι εξοικείωσης, με τον πλούτο της υπαίθρου του Αγίου Όρους, πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο της Μεγάλης Βδομάδας από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Filos Holidays & Travel.

Πέντε εκπρόσωποι Tour Operators από την ομόθρησκη και κοντινή αγορά της Βουλγαρίας επισκέφθηκαν για τρεις ημέρες την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή, ακολουθώντας τις δραστηριότητες του ειδικού τουριστικού προγράμματος με τίτλο «Μοναστηριακά Είδη & Κόσμημα», το οποίο αποτελεί γαστρονομικό-πολιτιστική περιήγηση ανάμεσα σε βυζαντινά μνημεία της προ του Άθω περιοχής και σε γνωστά καταστήματα με μοναστηριακά είδη.

Διαβάστε περισσότερα...

Ρώσος αγιογράφος στην Μονή Καρακάλλου

Ο διάσημος Ρώσος αγιογράφος και επικεφαλής του τμήματος της θρησκευτικής τέχνης του Sverdlovsk Nik. Shushalykov επαναλαμβάνει την αγιογράφηση ναού στο Άγιο Όρος, μετά από διακοπή ενός έτους, αναφέρει το ITAR-TASS. Όπως αναφέρεται στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο γνωστός αγιογράφος προσεκλήθη από τον ηγούμενο της Μονής Καρακάλλου Αγίου Όρους. 

Διαβάστε περισσότερα...

Ιερά Πανήγυρις εις την Ιερά Μονή των Ιβήρων Αγίου Όρους-Φωτορεπορτάζ

Με λαμπρότητα και συμφώνως προς την Αγιορείτικη Παράδοση εορτάσθηκε, την Τρίτη της Διακαινησίμου, η κατά θαυμαστόν τρόπον εύρεση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, στο Κάθισμα της Παναγίας, της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά. Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Παναγία η Γερόντισσα από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης

Πρόγραμμα των ακολουθιών του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης, με αφορμή την έλευση του αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γεροντίσσης από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Σάββατο 26 Απριλίου – Σάββατο 3 Μαΐου 2014. 

Διαβάστε περισσότερα...

Η Παναγία η Γερόντισσα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης

Πρόγραμμα των ακολουθιών του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης, με αφορμή την έλευση του αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γεροντίσσης από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Σάββατο 26 Απριλίου – Σάββατο 3 Μαΐου 2014.

Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτο: Παρ' ολίγον Ναυάγιο στο Άγιο Όρος

Ανταπόκριση: Γιώργος Θεοχάρης - Άγιο Όρος

Βλάβη στο τιμόνι του πλοίου είναι η βασική αιτία της καθυστέρησης του δρομολογίου που έχει προορισμό τις Μονές Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος και Μεγίστης Λαύρας.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της Μονής Εσφιγμένου. Λίγο νωρίτερα είχε ακουστεί ένας δυνατός θόρυβος, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τα βράχια. Μάλιστα η ξαφνική αλλαγή πορείας του σκάφους ήταν σφοδρότατη.

Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλινό μήνυμα Ηγουμένου Ι.Μ. Γρηγορίου: Ο Χριστός εκδιώκεται από την Πατρίδα μας, αλλά ο λαός αντιστέκεται

"Ο Χριστός εκδιώκεται από την δύσμοιρη Πατρίδα μας με τον διαθρησκειακό συγκρητισμό στα νέα σχολικά προγράμ­ματα, με την κατάργησι της Κυριακής αργίας, με την ψήφισι αντιευαγγελικών νομοθετημάτων, με την ίδρυσι Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, θέματα που κάνουν πιο μακρύ και πιο οδυνηρό τον θρήνο του Γένους, και το «εάλω η Πόλις» ένα θρηνητικό τραγούδι που δεν λέει να τελειώση ακόμη" αναφέρει στο πασχαλινό μήνυμά του ο Ηγουμένος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος.

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής: 

Διαβάστε περισσότερα...

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Μητροπολίτου Λαγκαδά εις το Αγιόνυμον Όρος

Φωτογραφικό Υλικό από την ολιγοήμερη προσκυνηματική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από ιερείς της Μητροπόλεως εις το Αγιόνυμον Όρος, κατά το διάστημα 09 με 11 Απριλίου 2014.

Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητική προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος

Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος για μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

Ημέρα Παρασκευή 04-04-2014 στις 5,20 πμ. τριάντα επτά μαθητές και μαθήτριες με τους συνοδούς τους ξεκινούν, αφήνοντας πίσω τα βαριά σύννεφα που σκεπάζουν την πόλη των Τρικάλων και προμηνύουν δυνατή μπόρα.

Διασχίζοντας το ομιχλώδες Θεσσαλικό τοπίο, την κοιλάδα των Τεμπών, συνεχίζοντας στους πρόποδες των Πιερίων φθάνουν στην Θεσσαλονίκη. Εκεί που η ομίχλη διαλύει το πέπλο της, στο βάθος του ορίζοντα ήταν ο προορισμός τους.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
presslogo1 (1).png
 
 

ΑΓΙΟΡ.ΝΕΑ-ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγιορείτικη Ζωή

Ακολουθείστε μας στο facebook
Ακολουθείστε μας στο twitter