Menu

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό για το Κονάκι της Μ.Εσφιγμένου

Την  συνδρομή του πρωθυπουργού στο ζήτημα του Κονακίου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους ζητά με επιστολή της η παλαιά αδελφότητα του Μοναστηριού  ώστε να δώσει πολιτική λύση, όπως  υπογραμμίζεται, αλλά την ίδια ώρα οι δικαστικές αρχές καλούν τους καταληψίες μοναχούς να εκκενώσουν το κονάκι εντός τριών ημερών.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου:

Διαβάστε περισσότερα...

Ανίερη επίθεση κατά των μοναστηριών του Αγίου Όρους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μια απίστευτη επίθεση κατά των μοναστηριών του Αγίου Όρους εξαπολύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στο στόχαστρό της βρίσκεται και ο γνωστός επιχειρηματίας Βαρδινογιάννης. 

Συγκεκριμένα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει ότι "54.000 στρέμματα γης της Σιθωνίας κινδυνεύουν από της ορέξεις επιχειρηματικών συμφερόντων και μοναστηριών".

Διαβάστε περισσότερα...

Τι λένε οι ειδικοί για τους υδροστρόβιλους στο Άγιον Όρος και σε ολόκληρη τη χώρα

Το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων έχει προκαλέσει η «επέλαση» των υδροστροβίλων από την αρχή του μήνα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Έθνος, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν υδροστρόβιλοι σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές, από την Κρήτη έως το Άγιον Όρος και από τη Λήμνο έως την Κέρκυρα. Οι πιο εντυπωσιακοί ήταν οι υδροστρόβιλοι που σχηματίστηκαν στην Πλαταριά Θεσπρωτίας αλλά και σε κοντινή απόσταση από τις μονές του Αγίου Όρους.

Διαβάστε περισσότερα...

Επαναπατριζόμενο χειρόγραφο παρέδωσε ο Σαμαράς στον ηγούμενο της Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους

Σαμαράς για Αμφίπολη: Θα ακούσουμε μόνο την ανασκαφέα και τα ευρήματα

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρέδωσε πολύτιμο βυζαντινό χειρόγραφο που επέστρεψε στην χώρα μας από το μουσείο J. Paul Getty στον Ηγούμενο Πέτρο της Ιεράς Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα Μοναχή στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους, Παναγία Θεοσκέπαστος, στο Σοχό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Στην Κυριακάτικη πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που έγινε στο Αγιορείτικο Μετόχι Παναγία Θεοσκέπαστος στο Σοχό Θεσσαλονίκης, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και πλήθος προσκυνητών ζήσαμε το γεγονός της αφιέρωσης στο Κύριο μιας νέας.

Διαβάστε περισσότερα...

Αφορολόγητο 9.500 για όλους τους Μοναχούς της Ελλάδας

Αφορολόγητο 9.500 ισχύει για όλους τους Μοναχούς της Ελλάδας σύμφωνα με τον Ν.4283/2014. Συγκεκριμένα η παράγραφος 2 τού άρθρου 22 ν. 4283/2014 ισχύει για όλους τους μοναχούς στην Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά: 

Διαβάστε περισσότερα...

Το Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Το Τίμιο Ξύλο θα υποδεχτεί η Αλεξάνδρεια Ημαθίας την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, ώρα 18:00 στον Ι. Ν. Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Το Τίμιο Ξύλο, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, θα έχουν τη ευκαιρία να προσκυνήσουν τις ερχόμενες μέρες οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκίνηση και Βυζαντινή Λαμπρότητα στον Εορτασμό της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στο Βατοπαίδι

Λαμπρότητα και κατάνυξη στη πανήγυρι στο Βατοπαίδι για τον εορτασμό της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου που φυλάσσεται στο μοναστήρι.

Χοροσταντούτος του Μητροπολίτη Λεοντουπόλεως (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ.κ. Γαβριήλ,  και συμπροσευχόμενων  του Αρχιεπισκόπου  Απάλκα κ. Γουρίας, αγιορειτών Ιερομονάχων και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου,  και του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ,  τελέστηκαν οι Θεσπέσιες Ιερές Ακολουθίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Ηχογράφηση από τον εσπερινό της Αγίας Ζώνης

Ο Εσπερινός της Αγίας Ζώνης τελείτε και φέτος στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με κάθε αγιορείτική τάξη και μεγαλοπρέπεια. Πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχουν οι χοροί των ψαλτών. Στο δεξιό χορό συνθέτουν η συνοδεία των Δανιηλαίων με άλλους αγιορείτες και λαικούς ψάλτες στον αριστερό χορό βρίσκονται οι πατέρες της Μονής Οσίου Γρηγορίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκατοντάδες πιστών στο Βατοπαίδι για την Τιμία Ζώνη της Παναγίας- Ολονύκτια Αγρυπνία

Του Γιώργου Θεοχάρη
Στις εννιά το βράδυ ξεκίνησε στην Ιερά Μονή Βατοπαδίου η Ιερά Αγρυπνία για τον εορτασμό της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου που φυλάσσεται στο μοναστήρι. 

Του εορτασμού προεξάρχει ο Μητροπολίτης Λεοντουπόλεως (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ.κ. Γαβριήλ ενώ θα συμπροσεύχονται άλλοι δύο αρχιερείς από την αλλοδαπή αλλά και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους αρχιμ. Χριστοφόρος.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
presslogo1 (1).png
 
 

ΑΓΙΟΡ.ΝΕΑ-ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Prev Next

Αγιορείτικη Ζωή