Menu

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αγρυπνία απόψε στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου

Αγρυπνία για την αυριανή εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τριχερούσας, 12/25 Ιουλίου, θα τελεστεί απόψε στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Ξακουστή η εικόνα που φυλάσσεται στη Μονή με την Παναγία με τα τρία χέρια! 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη εκπαιδευτικού και οικονομικού περιεχομένου με αντιπροσώπους του Αγ. Όρους στο Μαξίμου (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με αντιπροσωπία του Αγ. Όρους. 

Διαβάστε περισσότερα...

Θερμές ευχαριστίες Γιάγκου στην Μονή Βατοπαιδίου

Τις θερμές ευχαριστίες του προς την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τον Καθηγούμενό της Αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ για την οικονομική συνδρομή προς το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κεφράζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του τμήματος κ. Θεόδωρος Γιάγκου.

Αναλυτικά αναφέρει: 

Διαβάστε περισσότερα...

Αγρυπνία για τους Βατοπαιδινούς Αγίους στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Οι Βατοπαιδινοί γιορτάζουν αύριο τους Αγίους τους και το ξεκίνημα έγινε με την αποψινή αγρυπνία στην Ιερά Μονή. Παρών και ο Μητροπολίτης Ιερισσού & Αγίου Όρους Θεόκλητος, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην Μονή.

Δείτε το φωτορεπορτάζ: 

Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά θα έχουν αντιπρόσωποι των Μονών του Αγ. Όρους


Αντιπροσωπεία της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας θα επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Πέμπτης (24/7).

Διαβάστε περισσότερα...

Με αγρυπνία απόψε ξεκινούν οι εορτασμοί των Βατοπαιδινών Αγίων στο Βατοπαίδι

Οι Βατοπαιδινοί γιορτάζουν αύριο τους Αγίους τους και οι εορτασμοί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και αποψινή αγρυπνία στην Ιερά Μονή. Παρών και ο Μητροπολίτης Ιερισσού & Αγίου Όρους ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Μονή. 

Διαβάστε περισσότερα...

Μυθεύματα τα περί Λοβέρδου και Ρώσων μοναχών του Αγίου Όρους

Βρήκαν την ευκαιρία διάφοροι κύκλοι του διαδικτύου να πλάσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στο Άγιον Όρος. "Ανακάλυψαν" και "αποκαλύπτουν" πως δήθεν ο κ. Λοβέρδος ζήτησε ανεπισήμως την απομάκρυνση των Ρώσων μοναχών από τον Άγιον Όρος κατ'εντολήν των δανειστών!!!! 

Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για τις αγωγές του Δημοσίου κατά της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη δυσμενή δικαστική εξέλιξη στις αγωγές που υπέβαλε το ελληνικό δημόσιο κατά της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Θωμάς Ψύρρας ερωτούν πόσες αγωγές, και σε ποια δικαστήρια, έχουν ασκηθεί κατά της Ι.Μ. Βατοπαιδίου, πόσες έχουν συζητηθεί, πόσες και ποιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί, ποια ήταν η έκβασή τους και ποιοι οι λόγοι απόρριψής τους καθώς και αν υπάρχει πρόθεση από μέρους της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί με την Ιερά Μονή προς εξεύρεση κοινής συμβιβαστικής λύσης.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Αναλυτικά αναφέρουν: 

Διαβάστε περισσότερα...

Καμία επιβεβαίωση για τα περί άρνησης Αγιορειτών να κοινωνήσουν τον αδελφό του δημάρχου Κιέβου

Αυτό που αναφέρει το defencenet.gr και σύμφωνα με αναρτημένο θέμα στην εν λόγω ιστοσελίδα μοναχοί του Αγίου Όρους αρνήθηκαν να κοινωνησουν τον αδελφό του δημάρχου του Κιέβου δεν επιβεβαίωνεται απο καμία πηγή του "Αγιορείτικου Βήματος" στην Αθωνική πολιτεία .

Άλλωστε οι μοναχοί επιτελούν πνευματικό έργο και δεν θα επιδίωκαν να κατηγορηθούν για κατι τέτοιο .

Δείτε τι έγραφε η εν λόγω ιστοσελίδα: 

Διαβάστε περισσότερα...

Μην εμπλέκετε τους Αγιορείτες μοναχούς στα διπλωματικά παιχνίδια της Ουκρανίας

Θλιβερό και ανεπίτρεπτο. Ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν τις τελευταίες ημερες να εμπλέξουν το Άγιο Όρος στη διπλωματική και πολεμική σύγκρουση μεταξύ Κιέβου και ΗΠΑ με την Μόσχα υποστηρίζοντας ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν μονές του Αγιου Όρους και με αντίτιμο μεγάλα χρηματικά ποσά επιχείρησαν να εξασφαλίσουν μία επιστολή ως ευλογία για τον νέο προεδρο της Ουκρανίας.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
presslogo1 (1).png
 
 

ΑΓΙΟΡ.ΝΕΑ-ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Prev Next

Αγιορείτικη Ζωή