Menu

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καρπούζι Vs Μύκητες του δέρματος σημειώσατε 1!

Κι όμως κάνει θαύματα
Το καρπούζι είναι το τέλειο δροσιστικό φρούτο του καλοκαιριού όμως οι ιδιότητές του δεν αρέσκονται μόνο στο να μας ανακουφίζει από τη ζέστη.
Μια από τις… μαγικές του ιδιότητες είναι να καταπολεμά τους μύκητες του δέρματος.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα καλοκαιρινά φρούτα και η διατροφική τους αξία

Στα πλαίσια ενός σωστού διαιτολογίου που ακολουθεί τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής τα φρούτα πρέπει να εντάσσονται καθημερινά στη διατροφή μας, με μοναδική εξαίρεση άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που δεν τα επιτρέπουν καθόλου ή σε μεγάλες ποσότητες.

Πολλά είναι τα φρούτα που περιλαμβάνονται στο καλοκαιρινό μας διαιτολόγιο.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ορισμός του Αγ. Ιωάννη του Σιναΐτου περί του επικίνδυνου πάθους της γαστριμαργίας

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η γαστριμαργία είναι ένα πάθος, που μας παρακινεί να τρώμε και να πίνουμε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται το σώμα μας για να συντηρηθεί.

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα λάθος που κάνετε σίγουρα με τις ντομάτες!

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ίσως έχει τύχει να το ακούσετε από κάποιον παλιό μανάβη... μη βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο. Σήμερα αυτή η παραδοσιακή συμβουλή, τεκμηριώνεται επιστημονικά και μάλιστα από ειδικοί και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.
Το ψυχρό περιβάλλον του ψυγείου κάνει τις ντομάτες άνοστες και λιγότερο ζουμερές.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ανεκτίμητη αξία των οικογενειακών γευμάτων

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα τακτικά οικογενειακά γεύματα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ψυχική υγεία των εφήβων, ανεξάρτητα από το πόσο άνετα αισθάνονται να μιλούν με τους γονείς τους, σύμφωνα με τα ευρήματα μια μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Adolescence Health.

Διαβάστε περισσότερα...

Κεράσια: Το θαυματουργό φρούτο του καλοκαιριού

Το κεράσι, ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, θα πρέπει αναμφίβολα να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής. Μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση κερασιών σχετίζεται με πρόληψη του καρκίνου, καρδιαγγειακών, διαβήτη και άλλων φλεγμονωδών νόσων.

Διαβάστε περισσότερα...

Νεροκάρδαμο, σπανάκι και ραδίκια για καλή υγεία

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία και πρέπει να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Πόσο καλά είναι όμως; Και ποιά είναι τα «καλύτερα» για τον οργανισμό μας; Σύμφωνα με ένα νέο βαθμολογικό πίνακα, που συντάχθηκε από ειδικούς διατροφολόγους και ο οποίος δείχνει τη θρεπτική πυκνότητα των διαφορετικών φρούτων και λαχανικών, το νεροκάρδαμο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες τροφές ρίχνουν το ουρικό οξύ;

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μορφή επιδημίας λαμβάνει η ουρική αρθρίτιδα ή αλλιώς ποδάγρα εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Υπολογίζεται πως το 2,5% του γενικού πληθυσμού πάσχει από αυτήν. Τα θύματά της είναι κυρίως άνδρες που βρίσκονται στην μέση ηλικία. Τι είναι η ουρική αρθρίτιδα; Ποια είναι η κατάλληλη δίαιτα που ρίχνει τα επίπεδα του ουρικού οξέως;

Διαβάστε περισσότερα...

Τα οφέλη για τον οργανισμό από την κατανάλωση καρπουζιού

Μόλις «μυρίσει» καλοκαίρι, μυρίζει και καρπούζι. Το φρούτο- σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, εκτός από δροσιστικό είναι και ευεργετικό για τον οργανισμό.

  Κάνει καλό, μεταξύ άλλων, στην καρδιά, τα κόκαλα, τα νεφρά, το νευρικό σύστημα και τα μάτια, σύμφωνα με το onmed, ενώ μειώνει και το λίπος του σώματος.
Ιδού τα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό από την κατανάλωση καρπουζιού:

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
presslogo1 (1).png
 
 

Αγιορείτικη Ζωή