Menu

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο ορισμός του Αγ. Ιωάννη του Σιναΐτου περί του επικίνδυνου πάθους της γαστριμαργίας

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η γαστριμαργία είναι ένα πάθος, που μας παρακινεί να τρώμε και να πίνουμε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται το σώμα μας για να συντηρηθεί.

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα λάθος που κάνετε σίγουρα με τις ντομάτες!

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ίσως έχει τύχει να το ακούσετε από κάποιον παλιό μανάβη... μη βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο. Σήμερα αυτή η παραδοσιακή συμβουλή, τεκμηριώνεται επιστημονικά και μάλιστα από ειδικοί και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.
Το ψυχρό περιβάλλον του ψυγείου κάνει τις ντομάτες άνοστες και λιγότερο ζουμερές.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ανεκτίμητη αξία των οικογενειακών γευμάτων

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα τακτικά οικογενειακά γεύματα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ψυχική υγεία των εφήβων, ανεξάρτητα από το πόσο άνετα αισθάνονται να μιλούν με τους γονείς τους, σύμφωνα με τα ευρήματα μια μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Adolescence Health.

Διαβάστε περισσότερα...

Κεράσια: Το θαυματουργό φρούτο του καλοκαιριού

Το κεράσι, ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, θα πρέπει αναμφίβολα να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής. Μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση κερασιών σχετίζεται με πρόληψη του καρκίνου, καρδιαγγειακών, διαβήτη και άλλων φλεγμονωδών νόσων.

Διαβάστε περισσότερα...

Νεροκάρδαμο, σπανάκι και ραδίκια για καλή υγεία

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία και πρέπει να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Πόσο καλά είναι όμως; Και ποιά είναι τα «καλύτερα» για τον οργανισμό μας; Σύμφωνα με ένα νέο βαθμολογικό πίνακα, που συντάχθηκε από ειδικούς διατροφολόγους και ο οποίος δείχνει τη θρεπτική πυκνότητα των διαφορετικών φρούτων και λαχανικών, το νεροκάρδαμο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες τροφές ρίχνουν το ουρικό οξύ;

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μορφή επιδημίας λαμβάνει η ουρική αρθρίτιδα ή αλλιώς ποδάγρα εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Υπολογίζεται πως το 2,5% του γενικού πληθυσμού πάσχει από αυτήν. Τα θύματά της είναι κυρίως άνδρες που βρίσκονται στην μέση ηλικία. Τι είναι η ουρική αρθρίτιδα; Ποια είναι η κατάλληλη δίαιτα που ρίχνει τα επίπεδα του ουρικού οξέως;

Διαβάστε περισσότερα...

Τα οφέλη για τον οργανισμό από την κατανάλωση καρπουζιού

Μόλις «μυρίσει» καλοκαίρι, μυρίζει και καρπούζι. Το φρούτο- σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, εκτός από δροσιστικό είναι και ευεργετικό για τον οργανισμό.

  Κάνει καλό, μεταξύ άλλων, στην καρδιά, τα κόκαλα, τα νεφρά, το νευρικό σύστημα και τα μάτια, σύμφωνα με το onmed, ενώ μειώνει και το λίπος του σώματος.
Ιδού τα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό από την κατανάλωση καρπουζιού:

Διαβάστε περισσότερα...

Να θυμηθώ να πιω νερό!

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κανένα ον δε μπορεί να επιβιώσει χωρίς νερό. Το ανθρώπινο σώμα από μόνο του αποτελείται κατά 72% από νερό. Η καθημερινή κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για τη ζωή και για τη διατήρηση καλής υγείας.

Γιατί να πίνω νερό; Πού κάνει καλό;
Το νερό επιτελεί ζωτικής σημασίας λειτουργίες για τον οργανισμό όπως η προστασία των οργάνων και των ιστών, η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός μας, η διάλυση των θρεπτικών ουσιών προς χρησιμοποίησή τους από το σώμα και...

Διαβάστε περισσότερα...

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας και του μαστιχέλαιου για την υγεία, ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα και όχι άδικα.

Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη, που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο ή σχίνο, το οποίο φύεται μόνο στο νησί της Χίου και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, καθότι όλες οι προσπάθειες, ανάπτυξης του φυτού σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και εκτός αυτής, απέτυχαν.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
presslogo1 (1).png
 
 

Αγιορείτικη Ζωή