Menu

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Τρεις οι χοροστασίες του Οικουμενικού Πατριάρχου το προσεχές Σάββατο

Το ερχόμενο Σάββατο, εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει:

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Ημερίδας Συντήρησης και Μελέτης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων στη Θεολογική της Χάλκης (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Ημερίδας Συντήρησης και Μελέτης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορική Θεολογική Σχολής της Χάλκης, στην Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο 12 Ιουλίου.
Την Κυριακή 13 Ιουλίου οι σύνεδροι εκκλησιάστηκαν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας μίλησε στο εκκλησίασμα για την διοργάνωση της ημερίδας και τόνισε την σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Βαρθολομαίου και Κυθήρων Σεραφείμ και στη μέση... ο Πάπας

Ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ είχαμε τι προηγούμενο χρονικό διάστημα. Στην πρώτη επιστολή ο κ. Σεραφείμ αναφέρεται στη συνάντηση του κ. Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο αποκαλεί "εκκλησιαστικώς ακοινώνητο", και σχολιάζει πως έκανε αρνητική εντύπωση και "πλήγωσε το Ορθόδοξο πλήρωμα" το γεγονός πως ο Πατριάρχης την Κυριακή της Πεντηκοστής αντί να λειτουργεί στο θρόνο του ταξίδεψε στο Βατικανό! 

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης...σήκωσε το γάντι και απαντώντας στον Μητροπολίτη Κυθήρων αναφέρει με ιδιόχειρη σημείωση στο τέλος της επιστολής "Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες Ιερώτατε Αδελφέ"...

 

Δείτε και τις δύο επιστολές: 

Διαβάστε περισσότερα...

Τους Μητροπολίτες Ιωαννίνων και Ελασσώνος και Βατοπαιδινούς μοναχούς υποδέχθηκε ο Οικ. Πατριάρχης

Τους Μητροπολίτες Ιωαννίνων και Ελασσώνος και Βατοπαιδινούς μοναχούς υποδέχθηκε ο Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος την περασμένη εβδομάδα στο Φανάρι.  

Αναλυτικά: 

Διαβάστε περισσότερα...

Βαρθολομαίος: Συλλυπήτηρια στον βασιλιά της Ολλανδίας, συγχαρητήρια στον Γιούνκερ

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Βασιλιά της Ολλανδίας για το αεροπορικό δυστύχημα στην Ουκρανία απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Παράλληλα σε άλλο μήνυμα συνεχάρη τον Ζ.Κ. Γιούνκερ για την εκλογή του ως νέου Προέδρου της Επιτροπής της Ευρωπαικής Ενώσεως

Αναλυτικά: 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο νέος μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος (βιογραφικό)

Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος Βγενόπουλος διακονεί επί 21 έτη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1993 στον Ι. Ναό Αγίας Ευφημίας Χαλκηδόνος, υπό του τότε Γέροντος Χαλκηδόνος (νυν Νικομηδείας) Ιωακείμ. 

Διαβάστε περισσότερα...

43 χρόνια κλειστή η Θεολογική Σχολή Χάλκης-Νεότερα από το θέμα της επαναλειτουργίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις τελευταίες εξελίξεις από το θέμα της επαναλειτουργίας της θεολογικής σχολής της Χάλκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗΝΕΤ ο εκκλησιαστικός ιστορικός, Ιωάννης Σιδηράς.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρισάγιο για τον Γρεβενών Σέργιο και επίσκεψη στις κατασκηνώσεις από τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 έλαβε χώρα στην κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Πρώτης Πριγκηποννήσων μια ηγεμονική ευλογία. Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α΄ χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία , έκανε τρισάγιο στη μνήμη των ευεργετών και τέλεσε αγιασμό για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου. 

Αναλυτικά: 

Διαβάστε περισσότερα...

Βαρθολομαίος: Η Εκκλησία μας δεν είναι περιορισμένη, πεφοβισμένη και περιθωριοποιημένη

"Ο λαός αληθώς αντλεί τεραστίας δυνάμεις εκ της πνευματικής αποστολής και της ζωής της Εκκλησίας ημών" αναφέρει στο μήνυμά του με αφορμή τα εγκαίνια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει: "Η Εκκλησία μας σήμερον δεν αμύνεται αναχρονιστικώς, δεν ίσταται περιωρισμένη και πεφοβισμένη και περιθωριοποιημένη, αλλά κερδίζει τας καρδίας των ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν εν βαθύτερον νόημα εις την ζωήν"

Ολόκληρο ο χαιρετισμός έχει ως εξής: 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
presslogo1 (1).png
 
 

ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Prev Next

Αγιορείτικη Ζωή