Menu

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Οργισμένοι οι Βούλγαροι που πιστεύουν πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνωρίζει "μακεδονικό έθνος"

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, έχει συμφωνήσει να γυρισθεί ταινία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στην οποία θα μιλά για το ‘μακεδονικό έθνος’ , χωρίς καμία αναφορά στη Βουλγαρία, σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους, επικαλούμενο τη σκοπιανή εφημερίδα Βέτσερ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η εορτή της νέας Ινδικτιώνος στο Φανάρι

Με ιεροπρεπεία και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη γιορτάστηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η εορτή της νέας Ινδικτιώνος και η Σύναξις προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποίας η ιερά εικόν τεθησαύρισται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ, ως και η ημέρα προσευχών υπέρ της προστασίας του φυσικού Περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Παναγιά της Σούδας και στη Μονή Βαλουκλή

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Σούδας της Κοινότητος Εγρικαπού κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία της Κυριακής 31 Αυγούστου. 

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελληνοτουρκική ορχήστρα νέων στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Φανάρι, στην Αίθουσα του Θρόνου, τα μέλη της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων, η οποία την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Zorlu Center της Κωνσταντινούπολης και στις 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα Βαρθολομαίου για αφύπνιση της παγκόσμιας συνειδήσεως για την οικολογική κρίση

"Η Εκκλησία παρέχει το αντίδοτον διά την θεραπείαν των οικολογικών προβλημάτων",αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του επί τη εορτή της Ινδίκτου και την Ημέρα Προσευχής για το Περιβάλλον ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. 

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα: 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Άγκυρα για την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Ταγίπ Ερντογάν

Το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Αυγούστου η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, μετέβη στην Άγκυρα, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του κ. Abdullah Gül, ο οποίος επί μία επταετία διετέλεσε Πρόεδρος της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν ξεχνά τους Δασκάλους του (ΦΩΤΟ)

Ο Πατριάρχης δεν ξεχνά τους δασκάλους του. Κι αυτό είναι πια κάτι σπάνιο για τους πολλούς...

Τον τελευταίο επιζώντα Άρχοντα Βασίλειο Σταυρίδη τον περιβάλλει με τιμή και ενδιαφέρον ξεχωριστό.

Τους κεκοιμημένους πλέον, εκτός από το γεγονός ότι τους τίμησε δεόντως όσο ήταν εν ζωή, τους θυμάται σε κάθε ευκαιρία, τελώντας μνημόσυνα και τρισάγια στη μνήμη τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Κυδωνίας Αθηναγόρας επίτημος δημότης Νέας Φιλαδελφείας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας, Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, την Κυριακή 24 Αυγούστου το πρωί προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Νέα Φιλαδέλφεια, με την συμμετοχή πολλών κληρικών της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, παρουσία των Αρχών της πόλεως, εκπροσώπων Μικρασιατικών Σωματείων και πλήθους λαού.

Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφικά στιγμιότυπα απο την Πατριαρχική επίσκεψη στην Ίμβρο

Φωτογραφίες του Δημήτρη Αϊβαλιώτη, από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ίμβρο.

Εδώ τα στιγμιότυπα είναι από το χωριό του Πατριάρχου, τους Αγίους Θεοδώρους, την παραμονή (22 Αυγούστου) της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
presslogo1 (1).png
 
 

ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Prev Next

Αγιορείτικη Ζωή